Kundcase

VIASAT

Wexer har under snart 20 år utvecklat och driftat system för att publicera innehåll i Viasats play-tjänster. Det är alltså vi som har byggt systemen som sköter inspelning och publicering av allt innehåll till ett dussintal VoD-plattformar både inom och utanför koncernen.

Systemen hanterar innehåll till över 50 kanaler till ett flertal länder, nära 1000 program per dygn, varje dag året runt. I bakgrunden finns ett 30-tal servrar som behandlar datat, krypterar och gör programmen tillgängliga. Servrarna finns huvudsakligen i Viasats serverhallar, men vi har även fått förtroendet att köra en del av tjänsterna i våra egna servrar.

Samarbetet med Viasat är kalas, och det har verkligen varit spännande att få vara en del av denna epok och historia. Från satellit och paraboler till uppbyggnaden av deras plattform för Video on Demand och play-tjänster. Sedan årsskiftet 2020 har vi även fått ta över ansvaret för utveckling, underhåll och drift av systemen för EPG (Elektronisk programguide/programtablå) och provisionering av kunder.

 

Här kommer vi snart att lägga till fler kundcase, så titta gärna in emellanåt för nya uppdateringar.