Viasat & Wexer – Avtalen är klara och samarbetet fortsätter

Åren går! Dagarna innan jul blev det klart att Wexer ännu ett år får fortsatt förtroende att hjälpa Viasat med deras plattform för Video on Demand.

Wexer har under snart 20 år (innan 1 september 2019 under namnet AppCentric) arbetat tillsammans med Viasat med att bygga upp deras plattform för Video on Demand. Wexer har utvecklat och är ansvarig för drift och vidareutveckling av Viasats tekniska system för att fylla plattformen med innehåll.

Detta betyder att det är våra system som sköter inspelning och publicering av allt innehåll på Viasats VoD-plattform i samtliga skandinaviska länder, totalt mer än 50 kanaler och uppemot 1000 program per dygn, varje dag året runt.

Via ett antal webbaserade gränssnitt kan operatörerna hantera samtliga kanaler, program, bilder och textinformation för att skapa förutsättningar för ett bra innehåll i kundens TV-boxar. I bakgrunden finns ett 30-tal servrar som behandlar data, krypterar och gör programmen tillgängliga och slutligen publicerar information till säkerhetssystemen som gör att programmen blir synliga i boxarna.

Servrarna körs huvudsakligen i kundens serverhallar, men vi har även fått förtroendet att köra en del av tjänsterna på våra egna servrar som hostas skyddat i Ivers datahallar i Motala.

Ta del av fler inlägg.

Beyond Standard.

Wexer är inte företaget som nöjer sig med standard. För vi ser det unika i våra kunders tjänster och produkter. Som IT-partner vill vi vara en del av våra kunders långsiktiga utveckling och bygga de lösningar som ger dig flest möjligheter att ta din affär till nästa nivå.