Viasat + Canal Digital = Allente

I maj 2020 blev det klart att Canal Digital och Viasat går ihop och bildar det nya bolaget Allente. Just nu pågår arbetet med att förena de båda företagen till en ny spännande TV-distributör som kommer att nå 1,2 miljoner kunder på den nordiska marknaden.

Wexer har hjälpt Viasat med drift och support av deras Play-tjänster i mer än 20 år. Kristofer Liew som varit med från början tror att sammanslagningen kommer att ge Wexer en hel del extra arbete framöver.

”Det finns flera aktörer som hjälper Canal Digital med exakt samma sak som vi hjälper Viasat med. Tanken är att det endast ska vara en leverantör av Play-tjänster framöver. Vi ersätter flera av aktörerna hos Canal Digital vilket gör det smidigare och billigare för Allente att endast anlita oss i framtiden.”

Wexer har sedan sammanslagningen fått förtroendet att ta över fler av de arbetsuppgifter som tidigare sköttes på Viasats kontor i Stockholm. Kristofer förklarar:

”Vi kommer att ansvara för systemen för programinnehåll även hos Canal Digital, vilket innefattar både utveckling, drift och support. Vi kommer även sköta ett antal arbetsuppgifter som rör integrationen mellan systemen hos de båda företagen.”

Wexers samarbete med Allente har sin bakgrund i den satellitkompetens som skapades på Luxor och Nokia en gång i tiden och som lade grunden för flera företag inom TV-branschen i regionen. Via ett av dessa företag kom Kristofer i kontakt med Viasat, och det som från början skulle vara ett kortare projekt växte över tiden och kom att innefatta system för boxsäkerhet, programinnehåll och slutligen Play-tjänsterna i satellitboxen. Wexer är ansvariga för både utveckling och drift, men även för att rätt programinnehåll finns på tjänsten.

”Det är en stabil och intressant kund där vi får syssla med teknisk utveckling och ansvara för både innehåll, drift och support. Mycket av arbetet handlar också om att integrera olika system med varandra. Det gör oss starka och visar på vår bredd. Vi kan inte bara utveckla program, vi tar ansvar för dem också.”

Kristofer ser fram emot fortsatt gott samarbete med Allente många år framöver.

Läs mer om sammanslagningen.

Kontakta oss.

Vill du veta hur vi kan hjälpa just dig, fyll gärna i dina uppgifter i formuläret på denna sida, vi återkommer så snart vi kan!

Ta del av fler inlägg.

Beyond Standard.

Wexer är inte företaget som nöjer sig med standard. För vi ser det unika i våra kunders tjänster och produkter. Som IT-partner vill vi vara en del av våra kunders långsiktiga utveckling och bygga de lösningar som ger dig flest möjligheter att ta din affär till nästa nivå.