KSL snabbar upp sin säljprocess med Wengine CPQ

KSL Trading sparar 300 timmar per år med Wengine

Väldigt många företag använder Excel i någon form i sitt säljarbete och/eller för att komplettera offert- och/eller orderinformationen i sitt affärssystem. KSL i Vaggeryd var ett av dem. Excel är ett riktigt bra program, men i KSL:s fall kunde vi med hjälp av Wengine snabba upp deras säljprocess rejält. Tack vare att de nu kan importera kundernas beställningar direkt i Wengine, automatiskt generera sågfiler, välja aktiva artiklar och skicka ordrar direkt till Monitor sparas drygt 300 timmar per år. De kan dessutom få ut bra statistik och enkelt söka upp och kopiera eller återupprepa projekt/beställningar.

Figur 1 – Wengine hämtar kunder, artiklar och fiktiva artiklar från Monitor. Wengine kompletterar med önskad extra artikelinformation och kommunicerar med en såg för att opitimera artikelvalen. När projektet är klart skickas det in i Monitor som en order.

Webbportalen har kompletterats med ny hemsida

Nu har vi kompletterat deras Webbportal med en publik hemsida, där kunderna själva kan söka upp artiklar. Loggar de in kan de även se lagersaldo och sina priser. Inom en snar framtid kommer dessutom kunder som finns i Monitor beställa och kunna ladda upp sina beställningar (från deras affärssystem) som automatiskt hamnar som ett projekt/kundorder i Wengine för produktion. De kommer även kunna se tidigare/pågående ordrar och ha möjligheten att återupprepa en tidigare order osv. Vi gissar att både kunder och KSL kommer att spara en hel del tid framöver.

Figur 2 – Kunder som finns i Monitor kan logga in och se pris och lagersaldo. I steg två kommer de också kunna ange vilka mått de vill ha på sina skivor genom att ladda upp en Excelfil eller ange dem till varje artikel. De kommer även kunna se sina tidigare och pågående ordrar.

Wengine som hemsida/webbshop

Figur 3 – Wengine som hemsida/webbshop. Här kan kunderna enkelt hitta önskade artiklar. Snart kan de även lägga dem i en kundkorg och välja vilka mått de vill ha dem i. Detta gör de enkelt genom att ladda upp en Excelfil med angivna artiklar och mått eller ange måtten direkt till önskad artikel.

Kontakta oss.

Vill du veta hur vi kan hjälpa just dig, fyll gärna i dina uppgifter i formuläret på denna sida, vi återkommer så snart vi kan!

Ta del av fler inlägg.

Beyond Standard.

Wexer är inte företaget som nöjer sig med standard. För vi ser det unika i våra kunders tjänster och produkter. Som IT-partner vill vi vara en del av våra kunders långsiktiga utveckling och bygga de lösningar som ger dig flest möjligheter att ta din affär till nästa nivå.