Viasat

 • Kundcase Wexer

  VIASAT

  Wexer har under snart 20 år utvecklat och driftat system för att publicera innehåll i Viasats play-tjänster. Det är alltså vi som har byggt systemen som sköter inspelning och publicering av allt innehåll till ett dussintal VoD-plattformar både inom och utanför koncernen.

  Systemen hanterar innehåll till över 50 kanaler till ett flertal länder, nära 1000 program per dygn, varje dag året runt. I bakgrunden finns ett 30-tal servrar som behandlar datat, krypterar och gör programmen tillgängliga. Servrarna finns huvudsakligen i Viasats serverhallar, men vi har även fått förtroendet att köra en del av tjänsterna i våra egna servrar.

  Samarbetet med Viasat är kalas, och det har verkligen varit spännande att få vara en del av denna epok och historia. Från satellit och paraboler till uppbyggnaden av deras plattform för Video on Demand och play-tjänster. Sedan årsskiftet 2020 har vi även fått ta över ansvaret för utveckling, underhåll och drift av systemen för EPG (Elektronisk programguide/programtablå) och provisionering av kunder.

   

  Här kommer vi snart att lägga till fler kundcase, så titta gärna in emellanåt för nya uppdateringar.

   

 • Viasat & Wexer – Avtalen är klara och samarbetet fortsätter

  Viasat och Wexer fortsätter sitt samarbete

  Åren går! Dagarna innan jul blev det klart att Wexer ännu ett år får fortsatt förtroende att hjälpa Viasatmed deras plattform för Video on Demand.

  Wexer har under snart 20 år (innan 1 september 2019 under namnet AppCentric) arbetat tillsammans med Viasat med att bygga upp deras plattform för Video on Demand. Wexer har utvecklat och är ansvarig för drift och vidareutveckling av Viasats tekniska system för att fylla plattformen med innehåll. Detta betyder att det är våra system som sköter inspelning och publicering av allt innehåll på Viasats VoD-plattform i samtliga skandinaviska länder, totalt mer än 50 kanaler och uppemot 1000 program per dygn, varje dag året runt.

 • Viasat + Canal Digital = Allente

  Viasat + Canal Digital = Allente logo

  I maj 2020 blev det klart att Canal Digital och Viasat går ihop och bildar det nya bolaget Allente. Just nu pågår arbetet med att förena de båda företagen till en ny spännande TV-distributör som kommer att nå 1,2 miljoner kunder på den nordiska marknaden.

  Wexer har hjälpt Viasat med drift och support av deras Play-tjänster i mer än 20 år. Kristofer Liew som varit med från början tror att sammanslagningen kommer att ge Wexer en hel del extra arbete framöver.