HAKI

"Till att börja med är verktyget så lättanvänt att kunden kan använda det själv. Hela designprocessen är självförklarande och intuitiv."
- Mattias Kuduk, utvecklingschef på HAKI.

Enklare och säkrare konfigurations­verktyg

HAKI är ett globalt företag som erbjuder byggnadsställningssystem med alla nödvändiga kringprodukter. Byggnadsställningarna är mycket anpassningsbara när det gäller utformning. Tillsammans med Wexer har HAKI byggt en produktkonfigurator som gör designprocessen både snabbare och enklare.

Med huvudkontor i skånska Sibbhult skapar HAKI idag snabba, trygga och ergonomiska systemlösningar inom byggnadsställningar på en global marknad. För kunderna är produktkonfigurationen bland de första stegen i mötet med HAKI.

– Vi var i behov av ett mer effektivt sälj- och konfigurationsverktyg och hade börjat titta på möjligheterna till en webb-app. Vi blev rekommenderade att ta kontakt med Wexer och blev då introducerade till deras plattform Wengine, berättar Mattias Kuduk, utvecklingschef på HAKI.

Mattias Kuduk, utvecklingschef på HAKI

Mattias Kuduk, utvecklingschef på HAKI.

Lättanvänt webbverktyg

En av modulerna i Wexers plattform Wengine är ett så kallat CPQ-verktyg (Configure, Price, Quote). Det ger användaren möjligheten att utforma tekniska produkter och se förändringar visuellt i realtid. Verktyget har fått namnet HAKI Configurator och är tillgängligt direkt från webben. För HAKI har det inneburit flera fördelar i mötet med kunden.

– Till att börja med är verktyget så lättanvänt att kunden kan använda det själv. Det enda som behövs är grundläggande kunskaper om byggnadsställningar. Hela designprocessen är självförklarande och intuitiv. Det är också ett verktyg som tillåter konfigurationer i två nivåer.

I enklare projekt kan webbverktyget skapa fullständiga specifikationer, ritning och offertunderlag. För mer avancerade projekt får vi ut underlag som kan exporteras in i 3D-program där vi kan slutföra mer komplexa ritningar och beräkningar, berättar Mattias.

I konfigurationsverktyget kan användare enkelt designa byggnadsställningar, men också andra produkter som HAKI erbjuder. Exempel på sådana är väderskydd, trapptorn och brosystem. CPQ-verktyget i Wengine möjliggör en snabbare designprocess, men viktigast är alltid säkerheten.

– Våra system fungerar som arbetsplatser, ofta under lång tid. Det handlar om belastningar på åtskilliga ton, på våra ställningar men också på förankringar i t.ex. byggnader. Vi måste vara helt säkra på att materiallistorna verktyget producerar är helt korrekta och ritningar som vi tar fram bidrar till en säker och ergonomisk arbetsplats, säger Mattias.

Långsiktigt samarbete med Wexer

HAKI har ett nära samarbete med Wexer som startade under 2019. På HAKI är man mycket nöjd med hur projektet gått.

– Vi jobbar med täta avstämningar vilket har gjort det lättare att ändra riktning när det behövts. Wexer är också duktiga på att hitta lösningar. Vi planerar att utöka konfigurationsverktyget med fler moduler i framtiden, avslutar Mattias.

Produktkonfigurator som gör designprocessen snabbare och enklare
HAKI Byggnadsställningsystem Wexer

Vilka utmaningar har du?

Och hur kan vi hjälpa dig att lösa dem? Det är två frågor vi gärna hittar svaren på tillsammans med dig.

Du är välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation, där vi tillsammans identifierar förbättringsområden i din verksamhet och vilka dina digitala möjligheter är!

Ange din mejladress och kontaktuppgifter i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig. Skriv gärna också vad du vill ha hjälp med eller funderar över och en önskad tid då du vill bli kontaktad eller ha ett möte via Teams eller IRL.

 

Rickard Gadmar

Rickard Gadmar

VD/Försäljning

Magnus Lexén

Magnus Lexén

Affärs-, och systemutvecklare

Boka demo

Fler kundcase.

weland solutions stories wexer

Weland Solutions

Wexer har tillsammans med Gislavedbaserade Weland Solutions tagit fram ett nytt säljverktyg för hissautomater.

allente-wexer-samarbete

Allente

Wexer har ett brett samarbete med Allente, som innefattar teknisk utveckling, drift och support.

Beyond standard.

Wexer är inte företaget som nöjer sig med standard. För vi ser det unika i våra kunders tjänster och produkter. Som IT-partner vill vi vara en del av våra kunders långsiktiga utveckling och bygga de lösningar som ger dig flest möjligheter att ta din affär till nästa nivå.