Om oss

Wexer AB erbjuder användarvänliga skräddarsydda webbsystem och appar, med fokus på verksamhetssystem, säljverktyg och produktkonfigurering. Vi arbetar med hela utvecklingsprocessen, från design till färdigt system, och vi hjälper också till med daglig förvaltningen och support. I projekten samarbetar vi ofta med reklambyråer och CAD-experter.

Wexer AB startades i augusti 2019 och är en sammanslagning av företagen Applikationscentrerad Systemutveckling i Motala AB och Lexen IT-konsult AB. I dagsläget har vi en personalstyrka på åtta personer, men vi vill bli fler.

”Vi vill bygga IT-lösningar som hjälper företag att utvecklas” säger Magnus Lexén som är en av delägarna i bolaget. ”Det kan t.ex. vara en webblösning som underlättar försäljning, automatiskt genererar en artikellista och en monteringsanvisning, eller skapar produktionsritningar”, fortsätter Magnus, som tidigare varit en av delägarna i Impleo IT Solutions AB och som drivit det egna bolaget Lexen IT-konsult AB sedan 2007. ”Jag är riktigt taggad och ser verkligen fram emot att jobba ihop med Kristofer och hans duktiga medarbetare” avslutar Magnus.

Företagets andra ben har varit verksamt sedan 2003 och har bedrivit en liknande verksamhet som Lexen IT-konsult AB. Med en slogan som ”När standard inte räcker till” har vi hjälpt företag som Viasat, Viaplay och Göta Kanalbolag AB att bygga skräddarsydda verksamhetssystem som hjälpt till att knyta samman och driva verksamheten på ett effektivare sätt. En stor del av verksamheten inom Wexer AB kommer även fortsättningsvis vara att underhålla och drifta delar av Viasats och Viaplays plattformar för strömmande TV-tjänster. Men vi ser fram emot att jobba med alla nya kunder som Magnus tar med sig in i det nya bolaget.

”Ibland klarar man sig inte med generella lösningar som kan köpas från hyllan. Man kan då behöva anpassa de generella systemen eller skriva helt skräddarsydda applikationer. Genom sammanslagningen med Lexen IT-konsult AB kommer vi att nå ännu fler kunder och ha en bredare bas för att hjälpa både dessa och våra tidigare kunder” säger Kristofer Liew som har drivit sitt bolag AppCentric sedan 2003.


Vi bygger IT-lösningar som hjälper företag att växa!