Smart industri & produktkonfiguration

images/sportbox-produktkonfigurator.jpg

Sportbox produktkonfigurator

Sportbox produktkonfigurator
images/HAKI-Designtool.jpg

HAKI Designverktyg

HAKI Designverktyg
images/LG-designtool.jpg

LG Collection produktkonfigurator

LG Collection produktkonfigurator

Vill du veta mer om oss eller produktkonfiguration och säljverktyg? Kontakta Magnus Lexén: 070-337 04 35, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Kristofer Liew: 073-688 86 64, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar de mer!

Säljverktyg och produktkonfigurering

En konfigurator är ett verktyg som låter en användare välja och/eller mata in data och som sammanställer detta på ett önskat sätt. Det kan t.ex. vara en säljkonfigurator som en säljare använder för att snabbt kunna ge en kund en offert, eller som kunden använder för att själv skapa sina önskade artiklar, direkt se priset och skicka en beställning, eller en produktkonfigurator för att generera ritningar eller bom-listor, etc.

Ett exempel på en konfigurator är Weland Solutions säljverktyg för att underlätta försäljningen och konfigureringen av hissautomater, Sportbox produktkonfigurator för att räkna ut pris, generera plocklistor och monteringsanvisningar, eller HAKIs designverktyg för att bygga väderskydd, broar och byggnadsställningar, LG Collections produktkonfigurator för att designa bänkskivor, skapa order direkt in i affärssystemet och generera ritningar till produktion, Holmquistsign skyltmakarportal för att designa skyltar till hissar, osv.

Fördelar med en konfigurator:

  • Snabb offert
  • Kunden kan själv bygga sin produkt
  • Snabbare avslut
  • Expediera fler order med samma personal
  • Mervärde till kund
  • Effektivisera flöden
  • Högre kvalitet

Eftermarknad och Reservdelar

Den helt kundanpassade produkten som kunden köpt via en konfigurator kan även användas för att t.ex. sälja reservdelar och tillbehör eller hämta information/servicemanual om en artikel i kundens produktkonfiguration. Givetvis behöver vi inte ha byggt en konfigurator för att det ska vara möjligt att sälja reservdelar genom att klicka på dem i en 3d-modell. Det kan vi fixa ändå.

Här är två enkla demofilmer som visar hur man t ex kan beställa reservdelar:

 
Har ni några funderingar på om ni har ett case som skulle funka bra i en konfigurator ta kontakt med Magnus på 070-337 04 35 eller via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Smart industri

Regeringen har tagit fram en nyindustraliseringsstrategi som ska bidra till att Sverige ska vara världsledande inom modern och hållbar industriell produktion. Detta handlar bl.a. om konkurrenskraft och digitalisering. Vi tycker detta är jättespännande och ser att det finns otroligt mycket kul att göra inom området.

Det kan t.ex. handla om ovan nämnda konfigureringsverktyg eller om Internet Of Things (IOT) d.v.s. små inbyggda system i vanliga vardagsföremål som t.ex. talar om var något är, låter sig styras eller samlar in data etc. Ett enkelt exempel kan vara att maskinen själv meddelar att det är dags att byta ut en förslitningsartikel eller att det är dags att höja temperaturen.

Har ni några tankar och idéer kring IOT, tveka inte att kontakta oss!

Behöver du hjälp?

Vill du veta mer om våra kundcase? Kontakta Magnus Lexén: 070-3370435, magnus@wexer.se eller Kristofer Liew: 073-6888664, kristofer@wexer.se så berättar de mer!