Allente

Wexer + Allente. Två decennier av samarbete.

Under 2021 slogs Viasat och Canal Digital samman och bildade det nya bolaget Allente. Målet för bolaget är att leverera ett tv-utbud av toppkvalitet i form av innehåll, bild- och ljudkvalitet. En viktig del i kundupplevelsen är att videomaterial alltid finns tillgängligt och är av bra kvalitet, samt att all information kring tv-utbudet är aktuell, uppdaterad och korrekt. Wexer har ett brett samarbete med Allente, som innefattar teknisk utveckling, drift och support.

 

Wexer är en IT-partner som alltid strävar efter långsiktiga samarbeten, där man kan ha en proaktiv och engagerad roll gentemot kunden. Med Allente är långsiktigheten minst sagt ett faktum. Wexer har under mer än 20 år (innan 1 september 2019 under namnet AppCentric) arbetat tillsammans med Viasat (numera Allente) med att bygga upp deras plattform för Video on Demand.

Wexer har utvecklat och är ansvarig för drift och vidareutveckling av Allentes tekniska system för att fylla plattformen med innehåll. På Allente uppskattar man Wexers förmåga till proaktivitet, berättar Ronnie Andersson, director of distribution på Allente.

– Wexer är en engagerad, proaktiv och uppriktig samarbetspartner. Det är viktigt för oss att en leverantör kan hantera den dagliga driften, men också vara delaktig i att vidareutveckla våra system. Wexer axlar den rollen väl, annars hade vårt samarbete inte sträckt sig över 20 år, berättar Ronnie Andersson.

Ronnie Andersson, director of distribution på Allente

Ronnie Andersson, director of distribution på Allente.

En helhetslösning för Video on Demand

Wexer har utvecklat system som sköter inspelning och publicering av allt innehåll på Allentes VoD-plattform i samtliga skandinaviska länder, totalt mer än 50 kanaler och uppemot 1000 program per dygn, varje dag året runt. Via ett antal webbaserade gränssnitt kan operatörerna hantera samtliga kanaler, program, bilder och textinformation för att skapa förutsättningar för ett bra innehåll i kundens TV-boxar.

I bakgrunden finns ett 30-tal servrar som behandlar data, krypterar och gör programmen tillgängliga och slutligen publicerar information till säkerhetssystemen som gör att programmen blir synliga i boxarna.

Servrarna körs huvudsakligen i Allentes serverhallar, men Wexer har även fått förtroendet att köra en del av tjänsterna på egna servrar som hostas skyddat i datahallar i Motala. En viktig del i driften är även att säkerställa att materialet är säkert mot intrång och t.ex. piratkopiering.

Växer med kunden

Sedan Wexers och Allentes (dåvarande Viasat) samarbete inleddes har den tekniska utvecklingen gått fort. Att bidra med spetskunskap har varit en viktig del av Wexers uppdrag. Sammanslagningen av Canal Digital och Viasat har inneburit stora förändringar inom Allente som bolag, något som gör det extra värdefullt att ha en trygg IT-partner, menar Ronnie Andersson.

– Viasat har utvecklats mycket de senaste 20 åren, och med bildandet av Allente tar vi ännu ett steg längre. Samtidigt känner vi att Wexer har vuxit med uppgiften och kan ta ett större ansvar. Därför vill vi även se ett utvecklat samarbete i framtiden, avslutar Ronnie.

Fler kundcase.

weland solutions stories wexer

Weland Solutions

Wexer har tillsammans med Gislavedbaserade Weland Solutions tagit fram ett nytt säljverktyg för hissautomater.

haki wexer

HAKI

Tillsammans med Wexer har HAKI byggt en produktkonfigurator som gör designprocessen både snabbare och enklare.

Vilka utmaningar har du?

Och hur kan vi hjälpa dig att lösa dem? Det är två frågor vi gärna hittar svaren på tillsammans med dig.

Du är välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation, där vi tillsammans identifierar förbättringsområden i din verksamhet och vilka dina digitala möjligheter är!

Ange din mejladress och kontaktuppgifter i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig. Skriv gärna också vad du vill ha hjälp med eller funderar över och en önskad tid då du vill bli kontaktad eller ha ett möte via Teams eller IRL.

 

Rickard Gadmar

Rickard Gadmar

VD/Försäljning

Magnus Lexén

Magnus Lexén

Affärs-, och systemutvecklare

Boka demo

Beyond standard.

Wexer är inte företaget som nöjer sig med standard. För vi ser det unika i våra kunders tjänster och produkter. Som IT-partner vill vi vara en del av våra kunders långsiktiga utveckling och bygga de lösningar som ger dig flest möjligheter att ta din affär till nästa nivå.